Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: „Výkonnosť detí dnes? Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú chodiť o barlách“Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: „Výkonnosť detí dnes? Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú chodiť o barlách“

Športovec a tréner až do špiku kostí, pôvodne hádzanár. V malom mestečku na východe Slovenska vychoval niekoľko úspešných generácií atlétov, ktorí získali viacero juniorských titulov majstrov Československa a dostali sa aj do reprezentácie. Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov. „Rodina mi občas žartom vyčítala, že sa viac starám o cudzie než svoje deti, zverencom som však nevedel povedať nie,“ hovorí.


KVÍZ Predveďte sa, aký ste slovenčinár! Nie je to tak zlé alebo také zlé?KVÍZ Predveďte sa, aký ste slovenčinár! Nie je to tak zlé alebo také zlé?

Slovenčina patrí medzi ťažké jazyky, o tom niet pochýb. Nielen pre ypsilony a dvojhlásky, ale aj dvojtvary či rôzne vetné konštrukcie. V dnešnom kvíze sa zameriame na rýchle preverenie znalostí z materinského jazyka. Ktorá z dvoch možností je správna?

Recept na víkend Tie úplne najjednoduchšie palacinky, ktoré sa netrhajú a nepotrebujete na ne ani vajíčkoRecept na víkend Tie úplne najjednoduchšie palacinky, ktoré sa netrhajú a nepotrebujete na ne ani vajíčko

Áno, aj také sa dajú robiť, a pomerne rýchlo. Najviac času zaberie pečenie samotné, ale s tým už treba pri palacinkách rátať. S cestom sa však príliš babrať netreba, je naozaj vskutku jednoduché.

Biely cukor, hnedý cukor alebo med? Čo je najzdravšie?Biely cukor, hnedý cukor alebo med? Čo je najzdravšie?

Sladíte radi? Kávu, čaj, kaše, koláče či dokonca polievky? So sladením to netreba preháňať, veľa potravín obsahuje prirodzené vlastné cukry, ak však chcete nejaký ten pokrm dochutiť, po čom siahnete? Biely cukor, hnedý alebo med? Čo je z trojice najzdravšie a prečo to ale netreba ani s jedným preháňať?




Ďalšie naše weby